Rättvisa för hedersutsatta: Advokaten Rebecca Lagh diskuterar hur vi kan förbättra situationen – Hederspodden

I detta avsnitt har vi en spännande gäst, advokaten Rebecca Lagh, som delar med sig av sin erfarenhet och kunskap om hedersförtryck och våld. Tillsammans med vår värd Amineh Kakabaveh tar de upp viktiga frågor som berör ämnet.

Ni kommer få höra om vikten av att uppmärksamma hedersrelaterat våld inom rättssystemet, samt de utmaningar som finns när det gäller kunskap och kompetens inom området. Rebecca delar också med sig av rättsfall som belyser bristen på förståelse och konsekvenserna för offren. Dessutom tar de upp svårigheterna att polisanmäla och bevisa hedersförtrycksbrott. Detta avsnitt ger er en inblick i de kämpar för att rättvisa ska skipas och hedersutsatta personers röster ska höras. Häng med oss i Hederspodden när vi utforskar detta viktiga ämne tillsammans med Rebecca Lagh!


Rebecca Lagh är en advokat som har arbetat inom rättsområdet i cirka 16-20 år. Hon har specialiserat sig på brott i nära relationer och har arbetat med dessa typer av ärenden. Byrån hon jobbar på hjälper främst våldsutsatta kvinnor och barn, men även män som har blivit utsatta för våld. Rebecca har en gedigen erfarenhet inom området och tycker att hedersförtryck är något speciellt eftersom kunskapen och kompetensen kring det fortfarande är ganska låg. Hon tycker att införandet av en ny lag om hedersförtrycksbrott för cirka ett år sedan var bra eftersom det ökar medvetenheten om problemet.

Rebecca Laghs advokatbyrå kan erbjuda kostnadsfri hjälp med att lämna in en polisanmälan och har en rådgivningstelefon för de som funderar på att göra en anmälan. Du hittar kontaktuppgifter och även en chatt på www.advokatlagh.se.

Bild: ©️ Elisabeth Ohlsson