Vi söker engagerad verksamhetsutvecklare!

Brinner du för jämställdhet, mänskliga rättigheter, organisering och kunskapsspridning? Är du en strukturerad initiativtagare och hängiven feminist? Då kan du bli vår verksamhetsutvecklare!

Varken hora eller kuvad (VHEK) bildades som ideell förening år 2005 och är en avdelning av den internationella organisationen Ni Putes Ni Soumises som bildades i Paris 2003. VHEK:s grundare och ordförande Amineh Kakabaveh har sedan starten drivit arbetet med feministiska och antirasistiska frågor, framförallt i segregerade förorter i Sverige. Vår verksamhet går ut på att informera, debattera och agera mot rasism, kvinnoförtryck och hedersrelaterat våld och förtryck. Grunden för vårt arbete är att demokrati och jämställdhet skall inkludera alla – oavsett kulturell och religiös bakgrund.

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare till vårt kontor i Bredäng. Du skall arbeta för att bygga ut och vidga föreningens verksamhet. Vi arbetar bland annat med utbildning i skolor, SFI-undervisning och på fritidsgårdar mot hedersförtryck, rasism och diskriminering, och för mänskliga rättigheter. Just nu arbetar vi med projekt för kvinnors organisering i olika delar av landet där VHEK finns, för att stärka ungdomars och kvinnors makt och demokratiska delaktighet.

Du kommer även att stödja befintliga arbetsgrupper ute i landet samt starta fler lokala arbetsgrupper i Sverige samt sprida vår information om våra frågor till en bredare krets i samhället.

Vi söker dig med följande kvalifikationer:

  • Kunskap om hedersförtryck och arbetslivserfarenhet inom vårt område.
  • Studier i statskunskap, etnologi, sociologi, socionomexamen, beteendevetare eller motsvarande.
  • God samarbetsförmåga, prestigelös, initiativrik med ett strukturerat arbetssätt och förmåga att arbeta självständigt.
  • En eldsjäl med bra simultankapacitet. Kan hålla tal, föredrag och workshops för ungdomar, myndigheter och politiker.
  • Vana att skriva protokoll, nyhetsbrev, ansökningar om bidrag och andra mer formella texter.
  • Teknisk vana och erfarenhet av redigering av podcast och film, då vi i och med Covid-19 arbetar mer digitalt. 

Meriterande med följande kvalifikationer:

  • Erfarenhet av arbete inom folkrörelser, gärna kvinnorörelsen.
  • Studier i statsvetenskap, etnologi, sociologi, socionomexamen eller motsvarande.

Ansökan och personligt brev skickas till: info@vhek.se. Sista ansökningsdag är den 30 Januari 2021. Tillträde så snart som möjligt.

Tjänsten är en projektanställning. Arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Om du har frågor, ring: 076 130123