VHEK välkomnar nya ambassadörer!

Vi i Varken Hora eller Kuvad (VHEK) är stolta att presentera våra nya ambassadörer som tillsammans med oss kommer att arbeta för demokrati och jämställdhet och en värld fri från hedersförtryck. Bland ambassadörerna återfinns bland annat kvinnokampslegender, riksdagspolitiker, en komiker och Sveriges enda integrationspolis!

Hedersförtrycket av våra unga är en enormt problem med många drabbade och mörkertalen är stora. Vi i Varken Hora eller Kuvad  vårt arbete träffar vi dagligen kvinnor och flickor som lever med begränsningar kopplade till hedersnormer. De behöver hjälp med att höras och behöver fler som står på deras sida och kämpar för dem. Vi är därför oerhört stolta att flera legender från Grupp 8; Iréne Matthis, Margareta Garpe och Gunilla Thorgren, tackat ja till att kämpa för alla kvinnor och flickors rättigheter tillsammans med oss.

– Kampen för alla kvinnors och flickors lika värde bygger på systerskap och en gemensam kamp -nu har Grupp 8 än en gång ställt sig på barrikaderna, nu med oss förortsfeminister och visar sitt fulla stöd, säger Amineh Kakabaveh ordförande VHEK

Som ny ambassadör har vi även Ulf Boström, integrationspolis, som arbetar outtröttligen för att Göteborgarna ska få en tryggare tillvaro. Även komikern och läraren Malin Appeltoft välkomnar vi med öppna armar, för vi vet att i kampen för allas lika värde behövs både allvar och humor. Vi välkomnar även riksdagsledamöterna Marco Venegas (MP), Robert Hannah (L) och Birgitta Ohlsson (L) som ambassadörer. Vi beundrar deras arbete där de både i och utanför riksdagen på olika sätt stått upp för barn, unga och HBTQ-personer. Sedan tidigare är även dessa ambassadörer: Stig Henriksson, Per Westerberg, Valter Mutt, Annika Lillemets samt Wiwi-Anne Johansson. Vi är glada att fortsatt få arbeta med dessa eldsjälar.

Tillsammans med våra ambassadörer, medlemmar och samarbetsorganisationer vill vi arbeta för ett samhället fritt från hedersproblem och rasism – för allas kvinnor och flickors lika värde.

För mer information kontakta ordförande Amineh Kakabaveh genom info@vhek.se

Ladda ner pressmeddelandet som PDF här