VHEK uppmärksammar 8 mars!

Vi på Varken Hora eller Kuvad vill att alla flickor och kvinnors röster ska få höras och lyftas! Framför allt vill vi lyfta de röster som av olika medel annars blir tystade. Den internationella kvinnodagen är en dag då strålkastarljuset riktar sig mot och synliggör det kvinnoförtryck som sker världen över. Vi anser att det är vår skyldighet att ta tillvara på den här dagen och anordnar därför olika evenemang tillsammans med våra samarbetspartners.

Kom och manifestera ditt stöd för alla kvinnor och flickors rättigheter den 8 mars! Nedan kan du se alla de ställen som vi kommer att vara på under dagen. Hör av dig om du är på en annan ort och vill ha material! Vill du vara volontär och ansluta så kontakta oss på info@vhek.se

Kvinnors rättigheter är mänskliga rättigheter!

Här är VHEK under 8 mars!

Linköping
Linköpings stadsbibliotek kl. 10.30
Vår ordförande Amineh Kakabaveh pratar om Flickors och kvinnors lika värde. Läs mer här!

Stockholm
Kulturhuset kl. 12-13,
Partidebatt ”Hur når vi jämställda löner?”. VHEK är med i nätverket Lön hela dagen som anordnar debatt under dagen. Fri entre!
Läs mer här!

Skärholmen
Skärholmens bibliotek 16:45
Tillsammans med biblioteket i Skärholmen uppmärksammar Varken hora eller kuvad (VHEK) internationella kvinnodagen 8 mars. Kom och lyssna till Amineh m.fl!
Läs mer här!

Stockholm
Norra Latin 17:30, 8 mars-kommittén
Under gemensam paroll Aldrig mera tyst! vill vi uppmärksamma den internationella vågen som vi ser inom kvinnorörelsen världen över. Talare från VHEK är bästa Gurleen Kaur Sahota! Läs mer här!

Botkyrka
Assyrien Kulturcenter kl. 17-20
Fika, mingel och olika spännande talare! VHEK är på plats och berättar om föreningen.
Läs mer här!

Södertälje
ABF Södertälje-Nykvarn kl. 19
Amineh föreläser och berättar om VHEKs arbete

Göteborg
Demonstration med 8 mars kommittén, Gustav Adolfs Torg kl.17:30
Vi ansluter till demonstrationen!
Läs mer här!