Varken hora eller kuvad-seminarier under Feministiskt forum 11 maj

Som vanligt genomförs Feministiskt Forum Stockholm i ABF-huset på Sveavägen 41. Årets forum går av stapeln den 11 maj. Varken hora eller kuvad deltar i vanlig ordning, denna gång med två spännande seminarier, om högerextremism och feministiska strategier.
__________________________

Högerextremism som hot mot jämställdheten – erfarenheter och strategier

Tid: 10.00-11.00
Sal: Kata

Europa upplever en ny våg av högerextremism. Vilka mobiliserar de sina krafter mot? Och framförallt, på vilket sätt utgör högerextremismen ett hot mot jämställdheten? Det är dags att ta hoten på allvar och börja diskutera framtida strategier för att få kunskap om hur feministiska krafter har jobbat med frågorna i andra länder. Vilka metoder har varit mest effektiva och vilka kan man överföra till en svensk kontext?Föreningen Varken hora eller kuvad inbjuder till ett samtal om erfarenheter och strategier för en antirasistisk feminism.

Medverkande: Amineh Kakabaveh, ordförande Varken hora eller kuvad inleder. I panelen ingår Anna-Klara Bratt, chefredaktör Feministiskt perspektiv och Lisa Bjurwald, journalist och författare med fokus på högerextremism. Samtalsledare: Arne Ruth, f.d. chefredaktör på Dagens Nyheter och samhällsdebattör
Arrangör: Varken hora eller kuvad

Gräsrötter då och nu – hur lär vi oss av varandra?
Tid: 15.45-17.00

Sal: Kata

Beskrivning: Brännande frågor om diskriminering, rasism, hedersförtryck, arbetsmarknad, hälsa och sexualitet och mycket annat har i två-tre år samlat kvinnor och män, tjejer och killar till spännande samtal om feminismens framtid, under rubriken Gräsrötter då och nu. Vi är utrikes och inrikes födda, från flera generationer och från Stockholm, förorterna och andra platser ute i landet. De senaste åren har inneburit en backlash för feminismen. Vilka erfarenheter behövs för att åter sätta feminismen på dagordningen? Och hur gör vi den feministiska rörelsen mer inkluderande? Välkommen till ett samtal om vilka feministiska metoder och praktiker vi kan utveckla tillsammans.

Medverkande: Gertrud Åström, ordförande i Sveriges Kvinnolobby och tidigare Grupp 8-medlem, Amineh Kakabaveh, ordförande i Varken hora eller kuvad och riksdagsledamot, Louise Waldén, en av grundarna till Grupp 8 och tidigare forskare, Haideh Daragahi, exilfeminist och dr. i litteraturhistoria och Izabella Tirbal, ung feminist. Eva Nauckhoff, en av dem som samlat gräsrötterna, inleder.

Samtalsledare: Ann-Margarethe Livh oppositionsborgarråd (V) och ordförande i Vänsterns internationella forum.

Arrangör: Varken hora eller kuvad och Sveriges kvinnolobby