Uttalande från Amineh Kakabaveh

Hej kära vänner och medlemmar

Jag är genuint upprörd och ledsen över den miss jag gjorde när det gäller den video som min vän la på min Facebooksida. Att det stod att den var från SVT gjorde att jag antog att källan var tillförlitlig. Det inlägg jag skrivit handlar om månggifte och den fruktansvärda situation detta skapar för många kvinnor. Så fort jag anade oråd bad jag en vän att kolla på klippet och han sade att det inte var äkta. Videon togs bort efter mindre än 30 minuter.

Misstaget går inte att göra ogjort. Jag tar naturligtvis avstånd från innehållet i klippet. Självklart hade jag ingen aning om avsikten och innehållet och beklagar det inträffade. För min del innebär det här att jag kommer att arbeta ännu hårdare mot rasism och fundamentalism och markera mot de krafter som försöker att utnyttja olika frågor för att slå mot människor med en bakgrund från andra länder eller med en tro som misstänkliggörs. Samtidigt vill jag poängtera att om antirasister lade lite mer tid på att jaga rasister än att jaga varandra skulle vi komma längre. Jag har också uppmanat mina vänner att anmäla den video jag råkade dela för hets mot folkgrupp.

/Amineh Kakabaveh  Ordförande  Varken Hora eller Kuvad