Temadag om mäns våld mot kvinnor

Varmt välkomna till en spännande temaeftermiddag om mäns våld mot kvinnor, torsdagen den 24 september klockan 13:00-17:00 på ABF-huset.

 Ann-Margarethe Livh, oppositionsborgarråd (v) i Stockholms stad inleder klockan 13:00.

Program:

 13:15 Lina Blombergsson, enhetschef på Kvinnofrids- och boenheten Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning föreläser om kommuners samt kvinno- och tjejjourers ansvar i arbetet för kvinnofrid.

 14:15 Azam Qarai, verksamhetsansvarig på Linna-mottagningen berättar om mottagningens arbete för kvinnofrid. Linna-mottagningen är specialiserad på stöd och skydd till ungdomar 13-25 år gamla som är utsatta för hedersrelaterat våld.

 15:00 Paus

 15:30 Karin Melin, genuspedagog berättar om det förebyggande arbetet för att stoppa mäns våld mot kvinnor, i sitt föredrag ”Sexualupplysning för killar.”

 16:15 Karin Rågsjö, vice ordförande (v) i socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden och Inger Stark, gruppledare (v) i utbildningsnämnden leder grupparbeten och diskussion:

Hur kan Vänsterpartiet i Stockholms stad bidra till att förebygga och stoppa mäns våld mot kvinnor? Hur kan Vänsterpartiet bidra till kampen för Kvinnofrid?

Vi vill gärna ha konkreta förslag på lösningar som Vänsterpartiet kan arbeta vidare med. (Om du inte kan stanna hela mötet går det bra att lämna synpunkter och förslag skriftligt.)

 

Anmäl att du kan komma via e-post senast onsdagen den 17 september till annicalidstrom@gmail.com

Om du vill ha mera information, ring till Annica Lidström 073-600 80 88.

 Varmt välkomna!