Samtalskväll med sociologen och aktivisten Pinar Selek

Få politiskt aktiva forskare har gått igenom så mycket som Pinar Selek från Turkiet. Med sin modiga forskning om bland annat kvinnors situation har hon lyft viktiga samhällsproblem under lång tid. Den 9 mars berättar hon om jämställdhetskampen i Turkiet och sin forskning. Dessutom får vi en inblick i de rättsliga processer som har riktats mot Pinar Selek i försök att tysta henne.

Ann Margarethe Livh, ordförande i Vänsterns internationella forum deltar också och berättar om sina erfarenheter av de kurdiska kvinnornas situation i Turkiet. Samtalet leds av Amineh Kakabaveh, riksdagsledamot (V) och ordförande i föreningen Varken hora eller kuvad.

Pinar Selek, född 1971, är en turkisk sociolog, författare och forskare. 1998 blev hon gripen för att brott hon inte har begått och satt sedan två år i fängelse. Hon har frikänts tre gånger. Hennes framtid kommer att avgöras av landets högsta domstol.

Tid och datum: 9 mars klockan 18:00
Plats: Kultur Café (tidigare Latinamerikanska bokhandeln), Drottninggatan 91, Stockholm
Kontaktpersoner: Ekim Caglar (070 895 9936)  & Murat Kuseyri (073 975 1508)
Arrangörer: Vänsterns internationella forum, Varken hora eller kuvad, Turkisk-svenska solidaritets- och kulturföreningen, Turkiska konst- och kulturföreningen, Bambads kulturförening, Assyrisk-Syriansk-Kaldeiska demokratiska initiativet, Aleviternas riksförbund i Sverige

Fritt inträde, varmt välkomna!