Pressmeddelande: Varken Hora eller Kuvad har fått ny styrelse och en ny ambassadör

Måndagen den 30/5-2016, höll Varken Hora eller Kuvad årsmöte i Stockholm.

Föreningen har funnits i 11 år snart och vi fortsätter att växa. Vi tar plats i samhällsdebatten och vi tar plats i förorterna. Vi reser de förortsfeministiska och antirasistiska kraven för att feminismen ska inkludera alla

säger Amineh Kakabaveh, ordförande för Varken Hora eller Kuvad.

På årmötet valdes en ny styrelse bestående av Amineh Kakabaveh (ordförande), Bekka Shirin Tarabay, Korkut Duman, Niklas Kelemen, Shahla Rashed, Banni Farkhondeh, Ekim Caglar och Nergiz Gumus samt ersättarna Jonas Lundgren, Guluzar Tarhan Selvi, Rache Kilics och Gursimer Singh. Tillsammans ska de arbeta för en inkluderande och antirasistisk feminism som når även förortens kvinnor och emot hedersproblematik.
– Jag är jätteglad att vi fått en kompetent och blandad styrelse. Vi är i olika åldrar, från olika länder och med olika kön, men vi har en sak gemensamt, kampen för att jämställdhet och antirasism ska inkludera alla, även oss som bor i förorten, säger Amineh Kakabaveh.

Idag är vi stolta och glada att kunna meddela att Varken Hora eller Kuvad fått ännu en ambassadör. Denna gång är det den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Wiwi-Anne Johansson som vill visa sitt stöd för vårt arbete genom att engagera sig som ambassadör för föreningen. Varken Hora eller Kuvad har i dagsläget ambassadörer från alla politiska partier utom Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

Varken Hora eller Kuvad är en feministisk organisation som kämpar för kvinnors rättigheter och jag vill gärna vara med och sprida kännedom om och jobba för den

säger Wiwi-Anne Johansson, vänsterpartist och ledamot i socialförsäkringsutskottet.

Mer information:
Amineh Kakabaveh, ordförande
Varken Hora eller Kuvad
Mail: amineh.kakabaveh@riksdagen.se
Telefon: 076 130 1236

Wiwi-Anne Johansson, ny VHEK-ambassadör
Varken Hora eller Kuvad
Mail: wiwi-anne.johansson@riksdagen.se
Telefon: 08-786 5712

Jonas Lundgren, projektledare
Varken Hora eller Kuvad
Mail: varkenhoraellerkuvad@gmail.com
Telefon: 073 535 7576