På teaterscenen i Almedalen

7 är ett dokumentärt drama som bygger på intervjuer med sju kvinnorättskämpar från fyra kontinenter .
Ingen av dem är ett helgon och ingen är martyr, men alla har övervunnit omöjliga odds i sitt arbete för mänskliga rättigheter.

Sju kvinnliga politiker på teaterscenen i Almedalen. Riksteatern och UNDP bjuder in till en tvärpolitisk manifestation för demokrati och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i sju starka kvinnoöden.

I Almedalen gestaltade av sju politiker: Kristina Axén Olin (m), Bodil Ceballos (mp), Cecilia Wikström (fp), Åsa Westlund (s), Abir Al-Sahlani (c), Amineh Kakabaveh (v), Desirée Pethrus Engström (kd).
Politikernas läsning av pjäsen SEVEN följs av samtal med den svenska juristen Yasmine Sherif, Senior Rule of Law, Justice & Security Adviser på UNDP (FNs utvecklingsprogram) och Mikael Olsson, producent och programledare för P1’s Konflikt.

· Måndag 29/6 kl 11.15
· Länsteatern i Visby, Bredgatan 10.
· Fri entré. Lunchmacka ingår.

Seven kommer sedan att turnera till ca 15 platser i Sverige. UNDP är Riksteaterns huvudsamarbetspart för turnén. Turnén genomförs i ett samarbete mellan Riksteatern och nio region-, läns- och stadsteatrar. Efter Sverigeturnén kommer Seven dessutom att inleda den internationella konferensen Women in Warzones i Haag.

Hedda Krausz Sjögren
Projektledare/SEVEN
tele mobil: 0706-73 73 72
e-post: hedda.krauszsjogren@riksteatern.se
Mer info och turnéplan: www.riksteatern.se/seven