VHEK:s NyA AmbassadörER – Modeskaparen CAMILLA THULIN och Riksdagsledamoten Helena Lindahl (C)

Vi är stolta och glada för att två ytterligare få två starka systrar som Varken hora eller kuvads ambassadörer. Aktivisten, feministen och designstjärnan Camilla Thulin och Riksdagsledamoten Helena Lindahl (C).

Camilla Thulin

För mig är aktivism och systerskap viktigt i kampen mot hedersförtryck. Vi måste ena alla aktivister och kvinnokämpar oavsett partitillhörighet. Kampen mot diskriminering och förtryck i hedersnamn ska inte bara ligga på en del invandrade kvinnors axlar. 

Camilla Thulin – Designartist

Helena Lindahl

Hedersförtrycket drabbar så många fler, även utanför de stora städernas förorter. Jag kommer i kontakt med lärare, kvinnoaktivister, kommunpolitiker mfl i mitt eget hemlän som dagligen möter flickor och kvinnor som är utsatta för hedersnormer på olika sätt. Vhek är en viktig organisation som gör skillnad ochdärför vill jag engagera mig i den.

Helena Lindahl – Riksdagsledamot (C)

Vi möter dagligen barn och unga samt vuxna kvinnor ute i olika verksamheter särskilt inom skolorna runt om i landet som berättar för oss att deras livsutrymme är begränsat. De kan inte välja varken fritidsaktiviteter, vänner eller val av yrke och utbildning. Därför i kampen för alla barns och kvinnors mänskliga rättigheter och befrielse från hedersförtryck olika former behövs systerskap och aktivism.

Amineh Kakabaveh, ordf. Varken hora eller kuvad