Informationsmöte om projekt – Respektguiden som verktyg

Inbjudan till informationsmöte om projekt: ”Respektguiden som verktyg för mobilisering i förorterna”

Datum: tisdagen den 12 maj

Tid: klockan 15:00-16:30

Plats: Fritidsgården Lyktan, Hässelby torg 7

Varken hora eller kuvads arbete riktar sig främst till ungdomar bosatta i Stockholms förorter och vi har sedan starten år 2005 arbetat med bland annat kill- och tjejgrupper i flera skolor och gymnasier, samt på ungdoms- och fritidsgårdar. Som en del av detta arbete har vi gett ut en bok – Respektguiden, vars innehåll grundar sig på den franska förlaga som vår moderförening publicerat i Frankrike. Den behandlar såväl hedersvåldets och förtryckets olika ansikten som våld, diskriminering och sexualitet.

Med utgångspunkt från Respektguiden bedriver föreningen ett projekt som går under namnet ”Respektguiden som verktyg för mobilisering i förorterna”. Målgruppen för projektet är främst tonårsflickor och unga kvinnor (12-25 år) bosatta i ekonomiskt och socialt utsatta förorter och som lever under patriarkalt förtryck. Men projektet är även tänkt att omfatta pojkar och unga män i samma åldersgrupp.

Vi hoppas vi väckt din nyfikenhet och att du vill höra mer om projektet och Respektguiden – ett demokratiskt verktyg för såväl ungdomar som vuxna.

Anmäl dig till maria@varkenhoraellerkuvad.se eller ring 076-082 19 35

Vi vill ha din anmälan senast den 11 maj.

Varmt välkomna!