Hederspodden med Shara Hassan

I det senaste avsnittet av Hederspodden samtalar Amineh Kakabaveh med den Shara Hassan. Shara berättar om sin uppväxt i Kurdistan, ett samhälle präglat av hedersnormer, och sitt arbete för att öka medvetenheten och kunskapen om hedersförtryck i skolans värld.

Hon har arbetat med barn och ungdomar i hela sitt liv, och har mött många hedersutsatta. Hör hennes tankar i avsnittet om de många missuppfattningar många föräldrar har när det gäller Sverige, om vikten av att fråga en elev varför den inte vill lära sig simma och vilka kunskaper som saknas i Sveriges skola idag.

Shara lämnade sitt hemland Kurdistan vid 18 års ålder för att i slutändan landa i Sverige. Efter ett liv av arbete med barn jobbar hon nu som lärare i Märsta där hon är djupt engagerad i hedersrelaterade frågor. I vårt poddavsnitt berättar hon passionerat om sitt arbete med hedersfrågor och jämställdhet i skolan. I samtalet med VHEK:s ordförande Amineh Kakabaveh berättar hon mer om sin kamp för barnens rättigheter, och om de utmaningar hon möter.

Shara blandar sina erfarenheter som lärare i Sverige och den hedersrelaterade problematiken med sina personliga erfarenheter av hedersförtryck och könsbaserad diskriminering. Hör hennes berättelse och ta del av både Shara och Aminehs kunskap och erfarenheter av hedersförtryck. Du hittar hela avsnittet på Spotify eller om du följer länken i början av inlägget.