Årsmöte 29 maj

Inbjudan till Varken hora eller kuvads årsmöte med stand up och debatt

Datum & Tid: 29 maj kl. 18.00
Adress & Lokal: ABF, Sveavägen 41, Stockholm

Kära medlemmar och andra intresserade,

Våra engagerade medlemmar och intressenter är alltid en viktig kraft i vårt arbete. Därför vill vi informera om vårt årsmöte där vi hoppas att du kan närvara.

Större delen av vår verksamhet har syftat till att vara en röst för de ungdomar, särskilt flickor och kvinnor i våra förorter som ofta osynliggörs.

Därför bjuder vi på ett program där bland annat komikern och skådespelaren Zinat Pirzadeh uppträder. Vi kommer även att anordna en debatt om förortsfeminismen där olika röster hörs, med kvinnor från bland annat Botkyrka och Södertälje.

Inledare under dagen är Amineh Kakabaveh, grundare och ordförande i VHEK

Ännu ett år har gått där tyvärr stora, positiva förändringar i viktiga frågor rörande hedersförtryck inte ägt rum. Dessvärre har vi vittnat om flera hedersmord inte minst balkongflickor. Trots att många organisationer och eldsjälar arbetar lika hårt som tidigare är det stora genombrottet för en seriös politisk diskussion om hedersförtrycket fortfarande frånvarande. Därför har föreningen Varken hora eller kuvad, precis som många likasinnade, jobbat för att öka medvetenheten och insatserna för att komma till bukt med detta samhällsproblem. Detta genom att vara ute på gatorna, men också i klassrummen och i forum där vi ställt våra krav till makthavare.

Nedan följer ett axplock av Varken hora eller kuvads arbete under 2012-2013. VHEK har …

 • Arrangerat en paneldebatt i samband med årsdagen av mordet på Fadime Sahindal, på ABF-huset i Stockholm.
 • Anordnat seminarier och debatter på månadsbasis kring Förortsfeminism/Gräsrötter då och nu.
 • Medverkat vid Internationella Kvinnodagen, den 8 mars i Stockholm, 15:52-rörelsen och i flera förorter, bl.a. i Husby och Botkyrka.
 • Medverkat vid Feministiskt forum i Stockholm och Botkyrka kommuns femkamp.
 • Anordnat flera seminarier och workshops om de osynliggjorda i samhället, på ABF i Botkyrka och Verdandi i Fittja.
 • Arrangerat paneldebatten ”Hedersvåld och förtryck – Norm, tradition, religion, manligt & kvinnligt” under Almedalsveckan på Gotland.
 • Genomfört seminarier under Socialistisk forum och Inspiration världen.
 • Deltagit i flera demonstrationer mot våld mot kvinnor nationellt och internationellt bl.a.till stöd för kvinnor i Indien, samt skrivit petitioner till stöd för flickors rätt till utbildning i t.ex. Afghanistan och Pakistan i samband med att tonårsflickan Malala blev skjuten.
 • Stöttat flickor och kvinnor som utsatts för hedersrelaterat våld och förtryck.
 • Medverkat vid flera debatter och demonstrationer tillsammans med Asylrörelsen i Stockholm, och lyft tvåårsreglen och HBTQ-personers särskilda utsatthet.
 • Arrangerat workshops och föreläsningar om hedersproblematiken, demokrati och jämställdhet på olika skolor och folkhögskolor, i bl.a. Botkyrka, Skärholmen, Tensta/Rinkeby och Husby, för fritidsledare, skolpersonal, ungdomar och vuxna.
 • Startat Varken hora eller kuvad i Norrköping.
 • Tillsammans med det tvärpolitiska riksdagsnätverket mot förtryck i hederns namn samt Rädda Barnen i Stockholm anordnat flera seminarier i riksdagen om hedersförtrycket och antirasism, religion och jämställdhet, men även om kvinnors roll i den arabiska våren.

Har du frågor eller önskar komma i kontakt med oss – ring eller maila:
Amineh Kakabaveh
Ordförande, 0708891896
Amineh_99@hotmail.com varkenhoraellerkuvad@gmail.com